Медали за младите математици на Кърджали

Обичаме математиката! Това доказаха учениците от област Кърджали, явявайки се на Коледното математическо състезание, което се проведе на 15.12.2016 г. в ПГПЧЕ „Христо Ботев” в гр. Кърджали. То се организира от СМБ –Секция „Изток” , гр. София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден. Проведено за втора година с голям брой участници –774 ученици от първи до дванадесети клас, състезанието вече се превръща в традиционно и  за нашата област.Учениците проявиха голям ентусиазъм и показаха завидни знания и умения по математика. Фактът, показателен за знанията им, е завоюваните 44 призови места от младите ни математици.

Тържествено, в актовата зала на  ПГПЧЕ „Христо Ботев” бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците от госпожа Емел Бабаева, старши експерт по математика в РУО – гр. Кърджали, и от госпожа Йорданка Чавдарова – директор  на Гимназията.Златни медали получиха:

Ивайло Ангелов – I клас от СУ „Васил Левски“, гр.Ардино

Даниела Сурчева – II клас от СУ „Васил Левски“, гр.Ардино

Александър Иванов – III класот ОУ „ Д-р П. Берон“, гр. Момчилград

Гюрхан Азис – IV клас от ОУ „ Д-р П. Берон“, гр. Момчилград

Весела Добрикова – Vклас от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали

Мерве Халил – VI клас от  ОУ „П. К. Яворов“, с.Токачка

Борислав Енчев – VII клас от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали

Анна Пенчева–VIII клас от ПГИ„Алеко Константинов“,гр. Кърджали

Станимир Василев –IX клас отПГПЧЕ „Христо Ботев“,гр. Кърджали

Павел Сарлов –X клас отПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

Моника Палова – XI клас от  ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

Бюлент Мехмед – XII клас от ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали

В класирането за учениците от 9 до 12 клас безапелационни победители са математиците на ГПЧЕ”Христо Ботев”, гр. Кърджали.

Тези успехи се дължат на отговорността, трудолюбието и упоритостта на учениците,  професионализма на преподавателите им по математика и на родителите, които мотивират децата си.

Весели Коледни и Новогодишни празници на всички ученици от област Кърджали и очакваме  активно участие и в предстоящото Великденско математическо състезание!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини