Младите бадминтонисти на Хасково с четири медала на евротурнир

Изображение 1 от 3

    Състезателите до 17 години от Бадминтон клуб -Хасково дават сериозна заявка за големия спорт, още повече, че има и чисто родова приемственост. Нови победи завоюваха момчетата и момичетата на треньорите Станимир и Пейо Бойчинови в Словения на провелия се в град Медводе турнир за девойки и младежи до 15 и до 17 години. След състезанието, от което отборът се върна снощи, равносметката е четири медала.

    В първата турнирна категория, която е от Европейската верига за юноши и девойки до 17 години, Хасково представиха Явор Янков, Цветомир Стоянов, Таня Петкова и Селин Бакалова. При двойките девойки Таня и Селин изработиха бронзов медал, а при смесените в тандем с Явор Селин се окичи с още едно бронзово отличие.

    В турнира за възрастовата категория за деца до 15 години от Хасково участваха Таня Иванова, по-малкият брат на Иван Панев Евгени и Жени Желева. Таня е с трето място в сънгъла, а при двойките с Жени са втори.

    Макар само ден от завръщането им от Словения, треньорите вече са в залата за подготовката на Иван Панев и Даниел Николов, на които им предстои важно участие в Турция в състезание от Европейската верига до 19 годишна възраст.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини