Проектът „Твоят час” събра баскетболисти от Ардино и Кърджали

Изображение 1 от 2

    В контролна среща баскетболният отбор на СУ „Васил Левски” ( 11 -12 клас) от Ардино победи трудно тима на СУ „П.Р.Славейков” от Кърджали с 46:44. Двубоят се изигра в салона на най-голямото ардинско училище в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката (МОН) „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности  (Твоят час) – фаза І“.

    Проектът е финансиран по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Той ще подпомогне два основни типа занимания: извънкласни дейности в различни области по интереси, както и допълнителна подготовка за децата с определени образователни затруднения.

    Срещата предизвика много емоции в залата и със сигурност ще породи нови приятелства между двата тима. Между частите на мача баскетболистите участваха и в демонстративна стрелба от тройката.

    „Стана хубав празник на спорта. Спечелиха, разбира се, баскетболът, младостта и доброто настроение!”, заяви треньорът на юношеските отбори на СУ „П.Р.Славейков” от Кърджали Петя Иванова. Тя изказва искрените си благодарности за добрата организация и топлото гостоприемство на домакините от Ардино.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини