Вижте най-смешните диви животни за 2016

    Станаха ясни победителите в конкурса за смешни снимки на диви животни за 2016.

    Съдиите разгледаха над 2 200 изображения от цял свят и определиха по един победител в 5 отделни категории. 10 други фотографии също получиха висока оценка.

    Голямата награда и наградата в категорията сухоземно животно отидоха при Анжела Болке от САЩ за нейната снимка, в която лисица се гмурка в снега в Националния парк Йелоустоун.

    На изображението се вижда, червена лисица, преследваща закуската си – малък гризач, известен като полевка. Снимката е документирала един от неуспешните опити на лисицата да хване полевката.

    “За мен победата е възможност да споделя красотата на защитените територии с повече хора. Възнамерявам да даря спечелените средства от продажбата на снимката на Национален парк Йелоустоун.”, казва Болке.

    Освен забавлението, наградите носят и силно послание. Те сe връчват в сътрудничество с международната благотворителна организция за дивите животни The Born Free Foundation, целта им е да информират общественноста за опазването и значението на дивите животни.

    Основателят на конкурса Пол Джойнсън Хикс заяви, че наградите ще се “върнат и през следващата година с 100% -ва сигурност”.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини