Децата в Стремци се радват на обновена детска градина

Изображение 1 от 3

    Радостта на малчуганите от детската градина „Мики Маус” в Стремци вече е по-голяма, защото тяхната градина отвътре е почти като нова.Ремонтирани са всички помещения, както и санитарните възли. Това стана по проект, наречен „Среща с приятели”, който бе реализиран от 12 различни сдружения от Турция със съдействието на изселническите организации „Балкански турци” в Гебзе и сдружение „Рубакад”. Идеята за дарението е на Гюлмюфер Хаджи, чиито родители са изселници от Стремци в Гебзе.

    Откриването на обновената детска градина се превърна в празник за жителите на селото. А празникът обикновено се свързва със стихотворения, песни и танци, изпълнени от малчуганите, танцовата група към читалището и от учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий”. Десетки жители от Стремци се радваха искрено през този ден заедно с многото гости от Турция.

    Директорката на детската градина „Мики Маус” Иванка Иванова благодари на всички дарители, които осъществиха този чудесен проект.Условията вече са съвсем различни – сподели тя. – Всички са доволни – и родителите, и децата, и персоналът, който се грижи за малките.

    Наистина отвътре детската градина е почти като нова. Освен многото ремонти на помещенията и санитарните възли, закупени са телевизор, миялна машина, ксерокс, компютър, бюра, играчки, дрехи, костюми. Толкова хубаво изглеждаше всичко. Новите матраци и новите одеала придаваха съвсем друг вид на спалнята…

    Не може да се опише всичко, което е направено. Но всеки, който дойде в детската градина, ще го види. Ще споменем само, че децата вече идват с още по-голямо удоволствие в своя втори дом. А тяхното удоволствие стана и наше.

    Радостта от тържеството отмина. Но радостта в детските очи остана. И тази радост се вижда всеки ден.

    Неджибе РАМАДАН, 8 клас

    Илкнур МЕХМЕД, 8 клас

    Билге БАСРИ, 8 клас

    от Клуба на младия журналист към читалището в Стремци

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини