Деца зарадваха свои връстници от детското отделение на кърджалийската болница

Изображение 1 от 5

    За втора поредна година   по случай Рождество Христово децата  от Клуба на младия журналист в с. Стремци зарадваха с подаръци децата, които се лекуват в детско отделение на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”. Децата посетиха преди празника отделението, за да доставят радост на малките пациенти.

    „От деца - за деца"  Направи кутия с подаръци и зарадвай дете- Идеята се ражда, когато преди две години за Рождество Христово децата от Клуба в Стремци със съдействието на арт-галерия „ДАР" получиха кутии с подаръци от Германия, направени от тамошните деца в знак на приятелство и любов. Изненадата на малките журналисти бе пълна и още на следващата година те решиха също да зарадват други деца, но от България. Те напълниха кутиите с най- различни подаръци и ги донесоха тук за болните деца. И тези, които направиха кутиите, и тези, които ги получиха, бяха много щастливи. И затова сега децата от Клуба отново решиха да зарадват болните деца, споделиха те.

    Клубът на младия журналист към читалището в Стремци издава свой професионален вестник „Огнище". Малките журналисти, заедно с техния ръководител Петър Рашков, са решили да пишат в своя вестник само за добри неща. И не само да пишат, те желаят и да вършат само добри дела. И тази тяхна идея потвърждава това.

    Надя Зидарова

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини