Глутница кучета нахапа зверски билкар

Десет озверели кучета са нападнали и нахапали 51-годишен билкар от Златарица. Кървавата драма се разиграла в събота по обяд.

Мъж е настанен за лечение във Великотърновската болница, след като е бил ухапан от кучета, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град. 
Мъжът, на 51 години, е бил открит вчера пред кафене в град Златарица. 

Мирчо Станев бил с множество разкъсно-контузни рани по крака, ухото и ръцете. Пострадалият е настанен в хирургично отделение без опасност за живота. 

В хода на разследването е установено, че през деня мъжът берял билки в местността "Чуката", в землището на Златарица. 

Той разказал, че е бил нападнат от 10 кучета, които му причинили множество разкъсно-контузни рани по крака, главата и ръцете. 
По случая е започнало досъдебно производство

Докато обикалял в района на местността "Чуката", мъжът се натъкнал на пастир, който бил изкарал на паша стадо крави. Те били следвани и от десетина псета, пише "Труд". 

Кучетата пазачи обаче забелязали гъбаря и започнали яростно да лаят. 

След миг глутницата се нахвърлила върху Мирчо Станев. Той паднал на земята, а кучета започнали да го хапят.

Ловци от местната дружинка, които били на излет в близост, дочули викове за помощ и лай, прибрали своите кучета и се притекли на помощ на Станев. Те успели да го отскубнат от озверелите четириноги на пастира. 

Ловците позвънили на тел.112.

Предложили на ранения мъж да го откарат с джип до Златарица, но той бил толкова уплашен, че побягнал. Стигнал до Златарица, където се струполил в безпомощно състояние и целия облян в кръв пред кефане в центъра. 
  
По-късно пристигнала линейка и откарала нахапания мъж в областната болница във Велико Търново. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    янко митев
    5 -1
    16:04, 13 ное 2016
    До къде я докарахме с тия евроценности и либерализъм Ловците е трябвало да застрелят кучетата а ако овчаря се изцепи съчми и за него Тия кучета ще посегнат и на другиго Но в България живото на зиганите бежанците и кучетата е по ценен о т този на човека

Случаен виц

Последни новини