Глутница бездомни кучета тероризира Кърджали, гражданите негодуват

Глутница бездомни кучета тероризират Кърджали и предизвикват недоволството на гражданите. Те кръстосват града от автогарата до поликлиниката, като разчитат на подаянията на кърджалийци, пазаруващи от баничарниците. Когато са гладни обаче налитат на възрастни и безпомощни хора. Глутницата е от 7-8 едри екземпляра и представлява сериозна заплаха дори за здравеняци. Кучетата са много находчиви и успяват да избегнат капаните на ловците от приюта „Дай лапа“. Няколко пъти те им правят хайка в Попската градинка до храма „Св.Георги“, но безуспешно.

При последния ни сигнал  от приюта успяха да установят майка и нейните малки.Ако я приберем и третираме за обезпаразитяване,може да убием кученцата.Ще изчакаме известен период от време,каза за Кърджали бг вести шефът на общинската фирма „Озеленяване,чистота и благоустройство Раид Идриз,на чието подчинение е приюта.

 Бездомните песове разнасят зараза по градските градинки където играят деца. Обикновено чрез изпражненията им се предава кучешка тения. Опасността от кърлежи също е голяма.

  Неколкократно в Кърджали бг вести постъпват сигнали за глутицатаот кърджалийци.От общинската фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство“ пращат екип, но не винаги намесата му дава резултат.

  Докато кучетата се измъкват от ловците си градът ще бъде оглася нощем от техния вой , а през деня възрастните хора ще трябда са се предвижват с придружител.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини