ЦИК: Бюлетината може да се сгъва още веднъж

Бюлетината трябва да се сгъне два пъти, за да не се разкрива тайната на вота, съветват от ЦИК заради множеството оплаквания на избиратели във фейсбук, че след като са пуснали гласа си в урната, той се е разтворил и се е видял вота.

В ЦИК също вече има един постъпил сигнал за разтваряне на бюлетини при пускането им в урните от Монтана. Затова, след като гласуват, а член на секционната комисия откъсне номера и постави втори печат, избирателите трябва да прегънат още веднъж бюлетината и тогава да я пуснат в урната, за да не се разкрива тайната на вота.

Другите два сигнала до момента в ЦИК са за нарушение на забраната на агитация в сутрешния блок на една от националните телевизии, който предстои да бъде проверен, и от избирателка, която е искала да гласува по настоящ адрес в Якимово, но не е била допусната. В последния случай жената не е подала заявление, че ще гласува по настоящ адрес и действията на секционната комисия са правилни, установила проверка.

Изборният ден е започнал нормално в страната и в чужбина. Отворени са и секциите, в които не са се явили всички членове на СИК.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини