Кърджалийчета участват в европейската инициатива „Време за движение“

Изображение 1 от 3

    Инициативата ”Време за движение” /“Time to Move”/ е част от мащабна кампания, организирана от Евродеск България, която за  втори път се осъществява в град Кърджали през месец октомври. В нея се включиха деца от три училища – ОУ „Св. Кл. Охридски“, СУ „Отец Паисии“ и СУ „Владимир Димитров Майстора“.  Основната  цел на кампанията е да даде  информация на младите хора за възможността им да пътуват и включат в обучения, събития, пътуване и работа, или като доброволци в чужбина и в България. Сдружение „Устойчиво развитие” в партньорство с Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ използва благоприятната възможност да информира младежите за работата на Евродеск точката в Кърджали.

    Много интересно за децата бе посещението на генерална репетиция на театрална трупа, с което те се запознаха отвътре с непознатите страни на това изкуство. Със съдействито на директора на театъра Гълъб Бочуков,  на 15 деца  бе предоставена възможност да излязат на сцената, и да почувстват сценичната треска и магията да се представят пред публика.

    В Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ се проведе състезание-викторина „Time to Move”/”Време за движение”, в които участваха пет отбора от деца на различни училища. Викторината бе от въпроси от областта на географията – известни забележителности (културни, архитектурни, природни  в Европа и България).

    TREASURE HUNT бе най-атрактивното състезание и то се проведе в Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров! Откриване на съкровище из отделите на библиотеката!

    Бе проведен конкурс за детско творчество на тема ”Време за движение”.Всички творби бяха изложени в СУ „Владимир Димитров – Майстора” в Кърджали.

    Презентация за всички събития от кампанията в Кърджали представи Васко Райчинов – представител на Сдружение „Устойчиво развитие”.

    Победителите във всяко състезание получиха награди, която да ги стимулират към участие в инициативата и следващата година!

    Децата научиха нещо ново, станаха по-информирани и се забавляваха!

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини