„Перото – твоя остра сабя“ на сцената на Майсторите

Изображение 1 от 3

    Ден преди есенната ваканция учениците от СУ „Владимир Димитров – Майстора” отбелязаха Деня на народните будители с  тържество в актовата зала на училището. Подготвени от учителите Шукрие Ахмед, Керка Петкова и Ирина Илиева, деца от V до ІХ клас прославиха делата на минали и настоящи български просветители. 

    Александра, Михаела и Едже рецитираха емоционално на фона на презентация, изготвена от Даяна Кехайова. В залата прозвучаха любими възрожденски песни. С голяма радост бе посрещната играта на малките актьори, които по традиция представят за 1 ноември драматизация по възрожденски сюжет. Тази година те отбелязаха 130 години от смъртта на един от най-образованите педагози и популярни поети на Възрожденска България – Добри Чинтулов. Драматизацията по книгата на Денчо Марчевски „Перото – твоя остра сабя” пренесе зрителите в началото на 1850 година, когато младият Добри Чинтулов е назначен за даскал в родния си град Сливен, изпълнен с решимост да промени образователната система, наложена от гъркофилите.

    Зрителите възторжено аплодираха първата изява на участниците в проекта „Твоят час” и с нетърпение очакват още интересни събития в училището

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини