"Медиана": Радев стопява преднината на Цачева. Преглед на печата

"Сега": 

"Медиана": Румен Радев бързо стопява преднината на Цецка Цачева

Дистанцията между кандидатите за президент на ГЕРБ и БСП намалява все повече. За Цецка Цачева биха гласували - 31,4% от всички избиратели, за Румен Радев- 27%. Това сочат данните от национално представително изследване на агенция "Медиана".

Според "Медиана" се очертава много висока избирателна активност. Вероятно пред урните ще застанат около 3,8-4 милиона избиратели. Очакванията и прогнозите за формални, апатични избори с предрешен победител не се оправдават.

Румен Радев стопява бързо дистанцията с кандидата на ГЕРБ, Цецка Цачева. За по-малко от 20 дни той е прибавил 4% симпатизанти.

Нарастват потенциалните гласоподаватели на Красимир Каракачанов, Веселин Марешки (вече на четвърта позиция) и Пламен Орешарски (при последния, значително повлияно от подкрепата на ДПС).

Цецка Цачева е постигнала максимална консолидация на избирателите на ГЕРБ, но не се ползва с никаква популярност извън симпатизантите на ГЕРБ. Потенциалните й избиратели се изчерпват с избирателите на ГЕРБ и за 20 дни не се увеличават.

Акция. 

"Дума":

Отстраниха още един от ИАРА, обвиниха и тъщата

Софийският градски съд (СГС) отстрани от длъжност Златин Георгиев, служителят в Изпълнителната агенция по рибарство, който бе сред тримата задържани за представяне на неверни сведения за получаване на евросредства. Вчера бе обвинена и тъща му - Бонка Тодорова. Тодорова е управител на "Капитан Z". Досега прокуратурата смяташе, че тъщата на Златин Георгиев не е съзнавала неверността на данните, доверила се на зет си на 100%.

Решението за отстраняване на Георгиев не е окончателно и то може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Преди около седмица бяха задържани трима души, сред които и изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев. След това те бяха пуснати срещу парична гаранция от по 20 000 лв., наложена им е и забрана да напускат пределите на страната. Тримата бяха обвинени за злоупотреби с европейски средства в агенцията. Земеделският министър Десислава Танева вече издаде заповед, с която освободи Янев от поста му. Вчера на неговото място бе назначен Валентин Вълков.

Акция. 

"Монитор":

Фалшификатори перат 12 млн.евро в язовир

12 милиона евро менте ненарязани на листове и без холограми били открити от ДАНС и ГДБОП изпрани в буквалния смисъл в язовир "Мечка" до пловдивското село Леново.

От домовете на арестуваните трима фалшификатори били иззети още 1117 броя банкноти по 500 евро на стойност над 558 000 евро и 405 листа с отпечатъци по шест броя банкноти по 500 евро на стойност 1 милион и 215 хиляди евро. Ментетата са били открити при претърсвания в къщи в село Татарево, в Първомай и в язовир до село Леново. До находката се стигнало след подаден сигнал от държава от Балканския полуостров до българските служби. Това стана ясно на пресконференция на прокуратурата в Пловдив с участието на главния прокурор Сотир Цацаров.

Интерес. 

"24 Часа":

Руската ВТБ, швейцарци и турци в обща група искат летище София

Очакват се още играчи - немската "Фрапорт" и турската ТАВ, да подадат документи. По Коледа може да е големият финал, чакат се близо 3 милиарда лева Неочакван консорциум от руснаци, швейцарци и турци се обедини и иска летище София на концесия за 35 години. "ВТБ капитал", турският холдинг "Лимак" и швейцарската "Флугхафен Цюрих" ще подадат оферта, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници. "Лимак" е оператор на няколко летища в Турция и в момента завършва новия аеропорт в Истанбул Холдингът е сред най-големите в Турция, притежава хотели, строителни компании, газопроводи.

Отпечатъци. 

"Труд":

Влизаме в болница за 10 минути с пръстови отпечатъци

До 10 минути отнема регистрацията в болница след въвеждането на системата с пръстови идентификатори, която от днес вече е задължителна за всички лечебни заведения. Нововъведението забавя работата на регистраторите, но в най-големите столични болници денят премина спокойно и допълнителни опашки не се образуваха, показа проверка на "Труд".

"Нашата болница е от тези, при които пръстовата идентификация стартира пилотно още през юли. Всяко нововъведение поражда дребни проблеми, но в момента системата работи достатъчно добре, ефективна е и над 98% от пациентите са обхванати. Имаме само три случая на хора, отказали регистрация. Тогава се вика представител на здравната каса, който верифицира присъствието на този пациент в лечебното заведение", заяви пред "Труд" д-р Николай Добрев, директор "Медицински дейности" на МБАЛ "Света Анна". Той обясни, че първоначалната регистрация отнема до 10 минути, но при повторно постъпване тя става за 1 минута.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    22
    22. 9.
    1 -1
    08:54, 2 ное 2016
    Собственика на Медиана е Колю Колев, т.нар. ЧЕРВЕН КОЛЮ......Комунистическо-ДПС-сарско мекере....Професионален лъжец и наглец.

Случаен виц

Последни новини