Кабинетът обсъжда разходи за пресичане на незаконна миграция

Точно 50 точки ще разгледа Министерски съвет на редовното си правителствено заседание, предаде БГНЕС.

Една от точките е свързана с приемане на проект на решение за създаване на организация за разходване на допълнително отпуснати средства за овладяване на миграционния натиск по границата на България, по предложение на вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Кабинетът ще обсъди и 4 проекта на закони – единият е проект за промени на Закона за измерванията, другият за промени в Закона за малките и средните предприятия, третият е проектозакон за изменение и допълнение на Закона за енергийната ефективност, както и проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за радиото и телевизията.

Ще бъдат разгледани и проекти на решения за предложение до президента Росен Плевнелиев за издаване на Укази за освобождаване от длъжност и за назначаване на длъжност на офицер от Висшия команден състав, за освобождаване от длъжност, за назначаване на длъжност и за удостояване с висше офицерско звание на военнослужещ и за назначаване на длъжност и за удостояване с висше офицерско звание на военнослужещ.

Друга точка от дневния ред, по предложение на министъра на отбраната Николай Ненчев, е свързана с проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2016 г.

Допълнителни разходи ще бъдат одобрени и по бюджета на Министерство на правосъдието за 2016 г.

Друго предложение в дневния ред на военният министър Ненчев, е постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на отбраната за 2016 г. във връзка с увеличаване на капитала на търговско дружество и проект на решение за увеличаване на капитала на Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация „Вита” ЕООД – Велинград.

Министрите ще разгледат и проект на разпореждане за промяна на органа, който упражнява правата на държавата в капитала на „Транзитна търговска зона” АД – Варна.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще предложи проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на протоколи за изменения на споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав.

По предложение на министъра на културата Вежди Рашидов ще бъде обсъден проект на постановление за преобразуване на Общински културен институт „Дирекция военноисторически музеи” – Плевен в регионален Военноисторически музей – Плевен.

По предложение на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева, пък ще бъде разгледан проект на постановление за приемане на Наредба за държавните изисквания за придобиване на професионална квалификация „учител”.

Министрите ще обсъдят и 8 решения за откриване на концесии на морски плажове за - „Дюни-юг”, община Созопол, област Бургас, „Бургас-Север”, община Бургас, област Бургас, „Обзор-Юг”, община Несебър, област Бургас, „Поморие-Централен”, община Поморие, област Бургас, „Къмпинг Оазис”, община Царево, област Бургас, „Къмпинг Нестинарка”, община Царево, област Бургас, „Нов Свети Влас”, община Несебър, област Бургас, както и за морски плаж „Свети Влас-Изток”, община Несебър, област Бургас.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини