„Студени досиета”: Полицията разкри убийство от преди 8 години

Пловдивската полиция разкри извършителя на убийство на възрастна жена, извършено преди 8 години в село Първенец.

Той е установен чрез ДНК анализ след опит за блудство с друга старица, извършено неотдавна, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от БТА. 

Убийството е извършено на 19 февруари 2009 година. Тогава, в 13.30 часа, в полицията постъпва сигнал, че в дома си е намерена убита, видимо по жесток и мъчителен начин, 84-годишната Диана Андонова. 

Задържаният 8 години по-късно е 31-годишният Васил Петров от същото село, който е с криминални регистрации, глухоням, осъждан.

На 1 септември тази година престъпникът прави нов опит да нападне възрастна жена у дома й в селото, но тя успява да събуди съседите и той побягва. Оставя обаче достатъчно следи, които водят до разкриване на случая, предаде БГНЕС. 

Престъплението спада към така наречените „Студени досиета”, които се работят под ръководството на ВКП, съвместно с ГД „Национална полици” и ОДМВР Пловдив”, каза на пресконференция в Пловдив директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, цитиран от "Фокус". 

Той посочи, че от 2000 г. до 2015 година насам в цялата страна са извършени общо 97 такива тежки криминални престъпления, като 57 от тях се разследват от Столичната дирекция на полицията, а по 21 случая работят от Пловдивската дирекция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини