МВР разследва насилие върху изчезнало момиче от дом

Столичната полиция е задържала мъж, заподозрян, че е упражнил сексуално насилие върху едно от момичетата, избягали от Дома за настаняване в "Люлин" през уикенда

13-годишният Димитър Методиев, 13-годишната Мая Пенчева и 14-годишната Иванка Димитрова бяха в неизвестност близо два дни, след като избягаха от Дома за временно настаняване в столичния жк "Люлин" на 7-ми октомври. Момчето и едно от момичетата бяха открити в монтанското село Габровница, а другото момиче - в столицата.

Откритото в София момиче е разказало, че е било сексуално насилено от възрастен мъж, с когото е било, съобщиха БНР и bTV. 

Тийнейджърката, чиято самоличност за момента от полицията не съобщават, е открита на адрес в София, като първоначално мъжът не е намерен там. Вчера следобед обаче той е задържан и в момента се намира в ареста.

Случаят все още се изяснява, като от МВР съобщиха, че официална информация ще бъде дадена от прокуратурата.

Източници на bTV обаче твърдят, че взаимоотношенията между момичето и възрастния мъж, който е бивш затворник, са били доброволни. За това свидетелствала и експертизата на съдебни медици. Момичето, обаче се изплашило и заявило, че е било изнасилено.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини