Сали Шабан, бивш кмет на Момчилград, е вицето на кандидата за президент Николай Банев

Шабан не е новак в битката за президентството. Той се впуска в надпреварата за втори път

Бизнесменът и кандидат за президент Николай Банев, издигнат от инициативен комитет, ще влезе в битката за „Дондуков“2 в тандем със  Сали Шабан Ибрям – кандидат за вице.

През април т.г., когато за първи път обяви плановете си, Банев каза, че номинацията му за президент ще бъде издигната от „Евразийски клуб – България“, който предстои да бъде регистриран като партия. Това не се случи.

Кой е Сали Шабан Ибрям? Макар и на пръв прочит името му да е позабравено, той има интересна политическа биография.  Гугъл свързва Шабан с партията на Емил Кошлуков „Новото време“.

Шабан не е новак в битката за президентството. Той се впуска в надпревартата за втори път. Първият е на изборите през 2011 г., когато той е издигнат от Национално движение „Единство“. Кандидатурата му е подкрепена от шест изселнически организации в Турция (от Истанбул, Бурса, Измир и Одрин), които се ръководят от дружеството за култура и взаимопомощ на българските турци „Бултюрк“.

Сали Ибрям е доцент в Московска славянска академия. Бил е кмет на Община Момчилград за периода 1999- 2003 г. Бил е и втори секретар в Посолството на България в Русия.

Източник: novjivot

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини