Николай Банев се закани, че ще съди България в Страсбург

Задържаният бизнесмен Николай Банев остава в ареста, реши окончателно Апелативният специализиран наказателен съд. 

Според магистратите, от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че той е участвал в
присвояване, в данъчни престъпления и пране на пари. 

Банев се закани, че ще съди България в Страсбург за пропуснатите ползи, предаде БГНЕС. Това е станало по време на гледането на изменението на мярката за неотклонение.

В момента подготвям приватизация на дружество в друга страна и докато съм в ареста, губя пари, заяви Банев и се закани, че това ще струва скъпо на България.

Още в началото на процеса предупредих прокуратурата за две свидетелки, които са тежко обвързани с криминални лица, но тя не го взе предвид, посочи бизнесменът.

На 6 декември миналата година френските власти предадоха Николай Банев и съпругата му Евгения Банева на разследващия екип от Специализираната прокуратура. Тогава им бяха повдигнати общо седем обвинения за престъпления от общ характер. 

От 13 декември 2018 г. съпрузите Евгения и Николай Баневи са в ареста след решение на Специализирания апелативен съд. Според прокуратурата от 2005 г. насам те са укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Преди седмица в къщата на Баневи в столичния квартал "Бояна" влязоха частни съдебни изпълнители, за да направят опис на имуществото им.

Преди дни Банев съобщи във фейсбук, че жена му ще се кандидатира  за евродепутат. 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини