Ангелкова: Културно-историческият туризъм е пътят към това да сме целогодишна дестинация

Културно-историческият туризъм е пътят за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация и Велико Търново е пример за това. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По време на големи празници като Деня на независимостта има ръст на посещенията на културно-исторически обекти в страната. Това показва, че ние българите градим и търсим да научим повече за нашата история и заедно с това отдаваме почит на героите, борили се тази независимост да се случи, каза още Ангелкова.

„Само за първите седем месеца на годината във Велико Търново ръстът на посещенията е 14%. Повече от 120 хиляди са посетили града. Около днешния празник и почивните дни Велико Търново е пълен, няма места в хотелите. Не само на 22 септември, но около 6 септември - Денят на съединението в Пловдив, също се наблюдаваше значителен ръст на туристите“, каза още министър Ангелкова, цитирана от Фокус.

По думите й „Трапезица“, освен че е важен за нас като българи, е важен за туризма, защото допълнително насочва вниманието на туристите към Велико Търново. 

Министър Ангелкова каза още, че повишеният интерес към културно-историческите обекти показва, че българите са жадни за история и е радостно, когато такива дати ни обединяват и ни правят горди. "Нашата култура, традиции и история за уникални и трябва да сме горди от това", каза още министър Николина Ангелкова.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини