Дюлгери развиват туризъм в Кърджалийско,прогонват гостите с лошо обслужване

Лошото обслужване в кърджалийски хотели и къщи за гости отблъсква все повече туристи от региона. Цели компании,дошли тук по празниците заявяват, че няма повече да се върнат заради лошо отношение на собствениците и персонала, научи Кърджали бг вести.Причината за това е,че туризма се явява съпътстваща дейност на фирми, занимаващи се основно със строителство.Когато потръгне бизнеса собствениците им се вземат на сериозно и се опитват да налагат условия на гостите си, вместо да се стараят да удовлетворяват желанията им.

Един от примерите е вила в зоната за отдих при Енчец. Тук собствениците чувстват базата като свой имот и вместо да се радват на посетителите, се дразнят от гостите. Това отблъсква туристите.Случаят не е единичен.

 Клиенти се оплакват от грубо отношение в хотел в село Главатарци. Тук текучеството на персонала е постоянно. Туристите се заричат да не се върнат.

  Туристическа спалня също отблъсква гости поради слаба подготовка на персонала. След сигнали от гости туроператорите отказали да правят резервация в нея.

Строителна компания пък направила хотел над склада си.Шумът прогонил гостите.

  Има и положителни примери.Строителен предприемач от Ивайловград развива туризма,но непрекъснато се консултира със специалисти.

  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини