Алековци: Успехът идва при тези, които знаят и могат!

Първият учебен ден е много специален за всеки един българин.Празникът на духа и знанието събра в двора на Професионалната гимназия по икономика “Алеко Константинов” в Кърджали безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Радостно вълнение изпълваше сърцата на учениците, техните родители и учители. Специални гости на тържеството бяха: Йорданка Попянева – старши експерт в РУО на образованието в Кърджали, Иванка Караколева – председател на Регионален съвет на КНСБ в Кърджали, инж. Марияна Стратиева – директор на Професионалната гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”. Поздравителни адреси бяха получени от Милена Дамянова – председател на комисията по образованието и науката в 43-ото Народно събрание на Република България, Гроздан Колев – началник на Регионално управление на образованието, Илия Илиев – областен управител, доц. д-р Иван Марчевски – ректор на Стопанската академия в Свищов и от Шенол Бекир, директор на банков клон ОББ – Кърджали.
Атанаска Мешелиева, директор на гимназията, поздрави всички присъстващи по случай новата учебна година. Тя пожела на ученицитездраве и успехи в овладяването на знанията под грижите и вещото ръководство на учителите, за които любовта на учениците е най-голямата награда. На родителите Мешелиева пожела да бъдат винаги до своите деца, защото само с общи усилия могат да бъдат получени оптимални резултати.
По традиция новоприетите алековци положиха своята клетва като ученици в най-голямата професионална гимназия в област Кърджали.Директорът на училището удари първия звънец и изля менче с вода, като пожела “На добър час!” през новата учебна година на всички ученици. През арката, символ на надеждата, вярата и успеха първи преминаха новоприетите ученици. Пред вратите на любимото училище алековци бяха посрещнати по стар български обичай с пита и мед, след което влязоха в модерно обзаведените кабинети и класни стаи. Те започват с желание новата учебна година, защото знаят, че успехът идва при тези, които знаят и могат.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уч
    ученик
    0 0
    22:16, 17 сеп 2016
    Шенол Бекир на всяка манджа меродия!
Последни новини