0 °C

Стотици мюсюлмани препълниха градската джамия в Кърджали

Изображение 1 от 4

  Стотици мюсюлмани препълниха градската джамия в Кърджали за големия празник Курбан Байрам. Празничната молитва започна в 7.35 ч. и бе водена от районния мюфтия Бейхан Мехмед. Зам.-председателят на ЦС на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис и народния представител от ДПС Айхан Етем се поклониха в молитвения храм, заедно с много жители и гости на града. Тук бяха още председателят на ДПС в Кърджали Мюмюн Али, младежките лидери на областната и общинската структури Байрам Байрам и Ахмед Моллахасан, общински съветници от ДПС. Празничната молитва бе уважена също от представители на Генералното консулство на Р Турция в Пловдив, които поздравиха местните хора по случай празника им.

  След намаза Хасан Азис и Айхан Етем поздравиха мюсюлманите за Байрама. Пожелаха им разбирателство, милосърдие, единство и добруване.

  По-късно празничното настроение се премести в центъра на Кърджали, където делегацията от ДПС седна на традиционно байрамско кафе с бившия главен мюфтия Фикри Сали и енорийксия свещеник отец Петър Гарена.

  На Курбан Байрам по-младите искат прошка от по-възрастните, целуват им ръце. Празникът продължава три дни. В първия ден от Байрама се колят животни за здраве и благополучие. По-младите искат прошка от възрастните, а децата се даряват с пари и лакомства.

  Източник: kardjali.bgvesti.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини