Полицейските синдикати изненадали с протеста си Бъчварова

От медиите научавам за това, което искат синдикатите. Мисля, че това е част от кампанията, която започва срещу МВР. Тя има политически гръб. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Хасково, съобщава БТА, цитирана от bTV. 

Думите й дойдоха в отговор на решението на Синдикалната федерация на служителите в МВР вече да обяви готовност за протестни действия заради неплатени дежурства по границата и за извънреден труд на пожарникари.

"Нека да видим какви са исканията. Те имат право да протестират. Надявам се да не се подведат по кампании. След закъсненията, които имахме миналата година, ситуацията и финансово, и като цяла е доста по-спокойна", увери Бъчварова.

Имало съвет с участието на синдикати и двама зам.-министри, който се събира всеки петък и диалогът не бил спирал. Нямало освен това причини да се бавят плащания.

Главният секретар на МВР Георги Костов каза, че от синдикатите не са сезирали професионалната ръководство на МВР за проблеми. Да се говори през медиите е некоректно, допълни той.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    P
    p
    2 -3
    18:36, 10 сеп 2016
    Тая как не е срам да е на тоя пост Ако и дадъ пистолет както обикновено става в МВР бива да го ползва
Последни новини