Пловдивският съветник Айри Мурад най-после взе матурата

Общинският съветник от Пловдив Айри Мурад успя да вземе матурата по български език и литература от втори опит. На поправката по БЕЛ е изкарал 3,29.

Съветникът от Реформаторския блок се прочу след като на редовния зрелостен изпит през май изкара 2,63 по български и 3,13 по философия.

С постижението си на поправителната матура той вече може да се дипломира. 

Айри Мурад не е на себе си от радост.
"Миналия път се явих неподготвен, разчитах на обща култура. Сега обаче учих много. Ходих на частни уроци по български всяка седмица", доволен е Мурад, цитиран от в. "Марица". 

По думите му той щял да се представи още по-добре, ако за втория модул имало повече време. 

Той ще проучи има ли в момента допълнителен прием в университетите и иска да кандидатства. Приоритет му е ветеринарна медицина в Стара Загора. 

Айри Мурад участва в комисията по образование на Общинския съвет в Пловдив.

В края на август той се подложи на импровизиран изпит пред камерите на Нова телевизия - на теста се прочу с грешките "гонидба" и "предзкажа". Обърка се и по история - каза, че българската държава е създадена през 687 година, а Освобождението от Османско владичество е през 1912 година.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    P
    p
    2 0
    18:48, 10 сеп 2016
    Абе с една дума ГОТИН ПИЧ както казват ГАЗАРИТЕ Сега ВИСШЕ ще запише лесно щото университетите търсят под дърво и камък студенти и приемат всякакви важното е да знаеш азбуката и да броиш до 10
  • 2
    Ka
    Kage
    1 0
    23:02, 10 сеп 2016
    А колко бутна гадния фес за да вземе тази матура,то няма смисъл да записва висше,той го има
Последни новини