Нинова: Предсрочни парламентарни избори след президентските

/След президентските избори да има предсрочни парламентарни такива. Това поиска соцлидерът Корнелия Нинова на Национално съвещание на БСП с участието на депутати, членове на червения пленум, кметове, общински съветници, местни лидери. То се провежда в зала 6 на НДК. На него бе представена и червената кандидат-президентска двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Евродепутатката бе одобрена на тайно заседание на Националния съвет по-рано днес.

"Време е да покажем, че БСП може да даде на държавата друг път на развитие, а на българите друг начин на живот. Време е за промяна, но не само на думи", заяви Нинова.

Алтернативата е възможна, категорична бе тя. И допълни: България иска промяна и ние от БСП я предлагаме. ГЕРБ ликвидират малкото останала държавна собственост, при това я крадат. Ние искаме да запазим държавната собственост и можем да я развием на пазарни основи, даде пример Нинова.

ГЕРБ и партньорите му в управляващата коалиция продават настоящето ни, но продават и бъдещето ни с тези 16 млрд. заем. А майсторлъкът е да се направи тук работеща икономика, допълни тя.

ГЕРБ съсипа дребния и среден бизнес. 8 фирми в държавата са получили над 4 млрд. лв. от обществени поръчки, другите са на колене. Ние заставаме зад тях, категорична бе соцлидерката.

Нинова обяви, че за първи път е съгласна с Борисов по повод думите му, че всяка партия трябва да носи отговорност за номинациите си. Но го питам кога ще даде оценка на мандата на Плевнелиев, допълни тя. Ако вашият мандат е успешен, излезте и го кажете, но рискувате много. Ако не е успешен, пак го кажете, но рискувате много, обърна се задочно тя към Борисов.

"Колеги от ГЕРБ, искате състезание, но нямате състезател. Ние предлагаме силна двойка, която ще е алтернатива на статуквото ГЕРБ", заяви още Нинова. И обяви, че БСП застава "като стена" зад гърба на ген. Радев.

Поемам ролята да бъда вашия боец в предстоящата борба. Няма да подведа вашето доверие, гарантира пък ген. Радев. Той се представи пред червените.

Днес имаме криза на ценностите и на доверието, обяви Радев. И допълни, че има срастване на една партия с държавата.

Това не са просто избори, а пробив в статуквото, затова се бяга от дебата за ролята и мястото на президентската институция, допълни той. И гарантира, че ще бъде президент, който ще казва не, когато на карта са заложени интересите на българския народ. Ще работя за една достойна България, в която всеки да се чувства българин, зарече се генералът. И призова не просто за мобилизация в БСП, но и да се работи с всички хора, които искат промяна, независимо от партийните им пристрастия.

Благодаря ви за огромното доверие, няма да ви предам, обърна се към другарите си Илияна Йотова. Тя се обърна към Радев с призив да почувства доверието, което трепти в залата към него. Пред вас е най - старата партия. И най-малкото движение от вас срещу тази партия няма да ви бъде простено, предупреди Йотова генерала.

Никога повече президентът на България не трябва да допуска държавата да бъде унижава на. Не трябва да има началници. Това е платформата ни, обяви Йотова. Важно е не просто да знаеш кой е националния интерес, но и да имаш силата да го отстояваш, допълни тя.

Няма да има конфронтация и злоба в кампанията ни, макар да знаем, че срещу нас ще се изсипе всичко. 25 г. БСП е виновна за всичко, заяви още Йотова. Но няма да се откажем, тъй като сегашното правителство бавно превръща България в периферия на ЕС, допълни тя.

Ще градим дружба и мостове. Тази хубава дума има свещено действие и ние ще бъдем гарант за това, допълни евродепутатката.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Са
    Сатрап
    5 0
    16:00, 10 сеп 2016
    Проста, по-проста, много проста, най-проста, Нинова.
  • 2
    Ив
    Иван
    2 0
    16:59, 10 сеп 2016
    Боже, защо не вземеш и да отидеш на лекар, ама спешно. Ти си болен, ама много болен човек от странна болест, неизвестна на нас.
  • 3
    Ев
    евертъна
    4 0
    18:32, 10 сеп 2016
    Нинова говори за промяна тя много добре знае приказката за лъжливото овчарче Първото овчарче беше Луканов после проф Беров после Ж Виденов после царя Е за това се стопи електората на БСП щото като дойдат на власт като ЛЕВИ лъжат повече и от десните Разбирам я Нинова иска да стане мин председател и та да се ояде вилички пътувания салтанати самолети и ред други екстрички Да ама верния електорат остаря измря а другите проумяха че Червените лъжат като за световно
  • 4
    Ми
    Мина
    4 0
    19:24, 10 сеп 2016
    Приискали и се предсрочни парламентарни избори на госпожа картечарката.Само че Бареков го няма , но Петното е на разположение.Те така действат.Но като е толкова уверена , нека да направи като Борисов.Той заяви,че ако загубят на президентските избори ,отиват на парламентарни.Ако Нинова загуби, копаят землянки и се изнасят в Балкана.Досега винаги са съсипвали страната ,така че,айде стига повече напъни да управляват.Нали прочетохте как смятат да го правят - застават зад фирмите,които са на колене.Колко удобно!И нека ген.Радев да не се лъже,че залата "трепти от доверие" - от паркинсона е,генерале,от паркинсона.

Още новини

Случаен виц

Последни новини