Мевлид в Башево в памет на Мюмюнали Дурмуш

    Над 300 души от ардинското село Башево  и околните села участваха в мевлид в памет на покойния Мюмюнали Дурмуш от старазагорския град Гълъбово, починал от неизлечима болест през 2012 година. Религиозното събитие се проведе край чешмата, изградена в негова памет от съпругата му Гюлбахар, дъщерите му Гюлджан и Мюмюне и внучките му Нарин и Мелиса.

    На мевлида присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още Руфат Яджъ, представител на сдружението на „Башевци” в Турция, Байрам Чадаш, представител на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, кметове на населени места.

    Местни духовници, водени от имамите на Горно и Долно Прахово и Млечино – Мехмед Мюмюн, Нуритдин Ибрям и Тахир Тахир, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана. Всички бяха нагостени с четири казан кешкек , сготвено от майстор-готвача Джелил Ферад от близкото село Брезен. Имаше и айран и кекс. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини