В Башево се изви най-дългото хоро в Родопите

В неделя в ардинското село Башево за дванадесета поредна година се проведе традиционния събор, организиран с подкрепата на местното кметство, читалище „Хр.Смирненски” и изселнически организации от Турция. На празника се стекоха много жители от околните села. Дойдоха и много гурбетчии от различни краища на света, за да се видят с близките и роднините си. Тук бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан, кметове и кметски наместници на населени места.
Селският празник бе открит от кмета на Башево Мюрен Сали. В своето приветствие той заяви, че в Ардинския край няма друг събор, който толкова масово и силно да сплотява хората, както това става в Башево. Изказа сърдечните си благодарности към всички, които са оказали финансова и морална подкрепа.
Кметът Ресми Мурад поздрави башевци за тяхната солидарност и единство. Надявам се да продължи тази хубава традиция, за да се срещаме тук всяка следваща година, призова М урад.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи груп „Кърджали" . На мегдана в центъра се изви най-дългото хоро в региона, на които се хванаха познати и непознати. Сред тях бе и кметът Ресми Мурад.
Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Честта за изтегляне на най-голямата награда (агне) се падна на Ресми Мурад. И след дълго разбъркване на билетите от него, голямата награда се падна на 64-годишният Касим Фейзуллах от Башево.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини