Родният катаджия - най-бдителен в цяла Европа

Не е за вярване, че един 17-годишен младеж е прекосил цяла Европа с кола - от Германия, та чак до Турция, без да има шофьорска книжка. И никъде нито един пътен полицай в нито една държава не го е хванал като нарушител. Дори и бдителните пътни полицаи в Германия, за които се разказват легенди между шофьорите, че не прощават за нарушение, са се издънили. 

Окуражен от безпроблемното си пътешествие, в което е изминал хиляди километри, непълнолетният турчин тръгнал и по обратния маршрут от Турция към Европа, докато не го спипали пътни полицаи на влизане в София. Може и да не е за вярване, но така българският катаджия демонстрира завиден професионален нюх. Нещо повече - той направо сложи в джоба европейските си колеги от няколко държави.

Друг е въпросът колко гнила се оказва цялата система с шофьорските книжки, щом един 17-годишен хлапак може да се качи на колата си и да обикаля Европа. Нали все пак това не е обичайното българско изпълнение, когато малолетни хлапета отиват до дискотеката в съседното село по третостепенен път, а става въпрос за Европа и колко се спазват нейните правила.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини