Борисов: Оптимист съм за енергийните проекти след разговора с Путин. Преглед на печата

m,eh.eo kd me'djdН астраниците си в "Монитор" дава продължение на темата за разговорите по енергийнит епроекти между Боорисов и Путин.  Под заглавие: „Борисов: Оптимист съм за енергийните проекти след разговора с Путин” четем:
След вчерашния ми разговор с руския президент Владимир Путин съм голям оптимист. Президентът беше много добронамерен, очаквах, че нашият разговор ще бъде много по-труден. Това заяви премиерът Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос на ТАСС дали е оптимист за бъдещето на съвместните българо-руски енергийни проекти след вчерашния си разговор със стопанина на Кремъл. Вчера по инициатива на българската страна се проведе телефонен разговор между Владимир Путин и Бойко Борисов. Акцент в разговора бяха съвместните енергийни проекти. Разговорът се състоя само ден, след като в четвъртък българският премиер получи писмо от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер по поставените от българското правителство въпроси, отнасящи се до реализацията на различни енергийни проекти като газоразпределителния център „Балкан”, „Южен поток“, „Бургас-Александруполис”, ядрена енергетика.

"Сега" продължава да нищи ситуацията около оставката на ген. Радев. Документите с оставката на ген. Румен Радев са изпратени без никакво забавяне за подпис при президента. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от радио "Дарик".
„Надявам се да се държи като генерал. Пожелавам му успех в политическото поприще. Затова го освобождаваме по най-бързия начин, за да може да си води кампанията. Надявам се всички партии да отчитат реалностите. Ние можеше да го мотаем толкова, че да не може да се яви на избори. Но с министъра решихме още същия ден да се изпратят документите при президента. Надявам се най-късно вторник той да ги подпише”, заяви Борисов.
Румен Радев подаде оставка като командир на Военновъздушните сили, след като името му бе лансирано като евентуален кандидат за президент на БСП.

Водещата тема на в."Труд" есвързана с образователната реформа:Електронни дневници от учебната 2018/2019 г.

През учебната 2018/2019 г. се очаква училищата и детските градини да работят с електронни дневници. Това е записано в държавния образователен стандарт за информацията и документите в училище, утвърден от министъра на образованието Меглена Кунева. Документът регламентира създаването на национална електронна информационна система, в която да се интегрират поетапно всички сегашни регистри. Създадена е и възможност в електронно лично дело на всеки ученик да се отразяват развитието му, постиженията, наложени и отменени санкции. С акцент за позитивната дисциплина се цели да преобладават похвалите и стимулите, обясниха от министерството на образованието. За ученика вместо “забележка” има графа “отзиви и информация”, които да го мотивират.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини