След 14 г.турнир за мъже по водна топка в града ни,спечели го „Арда Кърджали Уникум”

    Ватерполистите на „Арда Кърджали Уникум” спечелиха турнира за мъже „Карата 2016”,който се проведе в Кърджали през уикенда.Нашите взеха купата с по-добра голова разлика,като само една точка разлика ги делеше от втория тим.

    Турнирът за мъже „Карата 2016” е посветен на президента и треньор на кърджалийският отбор Калин Карагяуров.Той е първият мъжки турнир,който се провежда от 2002 г. насам в града.

    Организаторите изживяха истински шок,когато ден по-рано почина председателя на един от клубовете участници „Локомотив Русе”-Деян Калинов.Това доведе до сформиране на сборен отбор от бивши съотборници на Карата в националния и други тимове.Той се включи на мястото на „Локомотив”Русе.Освен сборният отбор в надпреварата се включи и тимът на КПС-Бургас.

    Първата среща бе между „Арда Кърджали Уникум” и бургазлии.Кърджалийци откриха,но загубиха срещата.За сметка на това бяха убедителни срещу сборният тим и надделяха с 4 гола разлика.Четири от попаденията бяха на Калин Карагяуров.С гол повече кърджалийци взеха купата.

    Бившият съотборник на Карата в ЦСКА Деян Димитров сподели,че Карагяуров винаги е бил опасен противник и отличен партньор.Той подчерта приносът му за националният отбор.

     Представителят на Българската федерация по водна топка Николай Смилев връчи отличието на победителите.Той отбеляза,че такива турнири като „Карата 2016” в страната са рядкост и трябва да се поощряват.

    Калин Карагяуров благодари на кмета Хасан Азис и спомоществователите ,без които турнирът не би бил възможен.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини