Кърджалийци защитават славата на водната топка на „Арда” в Англия

Изображение 1 от 4

    Кърджалийци защитават славата на водната топка на „Арда” в Обединеното кралство. Звездата на ватерпола в Лондон се казва Онур Шакир. Той участва в отбор на младежи над 19 години, който печели купата на британската столица. Тимът с название „Пенгуин”/Пингвин б.а./се класира трети в националното отборно първенство на Албиона. Самият Онур  е завършил курс за спасители,а в момента учи за съдия по водна топка. Свири мачове на младежките клубове.

     Хоби на Онур са българските народни танци. Той игра успешно в ансамбли на Дома на културата и СУ”Отец Паисий” в Кърджали, за което Кърджали бг вести писа. Сега посещава клуб по народни танци в Лондон.

      Онур учи, работи и спортува. В момента стажува в голяма британска компания с офиси в центъра на Лондон. Избран е от стотици желаещи.

      Кърджалиецът дължи спортните си успехи на друг кърджалиец-треньорът Румен Куртев. Той е бивш състезател на „Арда”.Треньорът е приятел на семейството на младия талант.Вика го на тренировки пет дни в седмицата. Освен тима „Пенгуин” за младежи, той тренира и момичета във възрастови групи до 12,14 и 16 години. С тях печели първи места в Лондон. Тренира и жени.

      Българската общност в британската столица се гордее с успехите на двамата кърджалийци. Нашите сънародници са впечатлени от това как хора от един малък град успяват да разнасят славата на страната ни в Обединеното кралство.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини