Млади таланти от Кърджали участваха в престижно спортно състезание в Унгария

Млади футболисти от Кърджали взеха участие в аматьорски благотворителен младежки футболен турнир на UEFA за младежи в неравностойно положение, който се проведе през август  в унгарския град Кечкемет. В първенството всеха участие 130 млади хора от 9 отбора от цяла Европа, които отговарят на критериите да са сираци или полусираци. Престижното спортно събитие беше открито от Председателя на унгарския парламент - Ласло Кьовер.
България беше представена от млади хора от Кърджали, които са аматьори. След 4- дневно състезание нашите момчета взеха престижната награда за най-добър футболист на турнира - Атакан Синан, и се класираха отборно на 5-то място .
Младите ни футболисти се включиха в турнира по покана на посланика ни в Унгария  г-н Христо Полендаков и почетния ни консул в Кечкемет д-р Йордан Бочков. Младежите от Кърджали бяха подпомогнати с екипи и придружени от треньора във футболен клуб "Арда"  г-н Цанко Бисеров, като се състезаваха под същото име. Транспортните разходи бяха осигурени със съдействието на община Кърджали.
Турнирът се проведе под егидата на кмета  на град Кечкемет г-жа Клаудия Патаки.
Фондация „Здравословен начин на живот „Вяра и спорт“, която организира купата, е създадена през 2000 г. с цел предоставяне на полезни и устойчиви дейности за свободното време на децата, живеещи в домовете за сираци в страната.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини