Бум на обирите на чужди туристи в Слънчев бряг

Въпреки засиленото полицейско присъствие в Слънчев бряг след стрелбата по Митьо Очите крадците от началото на седмицата в курорта са постъпили множество сигнали за обрани чуждестранни туристи. В началото на седмицата беше съобщено за пет случая на обрани чужди туристи.

Поредната порция сигнали е от вторник. При първия случай 20-годишна норвежка туристка, отседнала в Слънчев бряг, съобщила в полицията, че е открадната банковата ѝ карта. По-късно е установено, че от сметката ѝ са изтеглени 2877 лв. При друг случай 35-годишен украински турист се оплакал, че в автобуса до Несебър от задния джоб на панталона му е откраднат портфейл с 1 500 украински гривни - 110 долара, 165 евро и 50 лв.

Друга два сигнала за подобни кражби са подадени в управлението в Несебър. Украинка е съобщила, че докато се возила в автобуса, е отмъкнато портмонето ѝ с 200 долара, 15 евро, 25 лв., 500 украински гривни (25 лв.) и банкова карта. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. Същото заявила и 63-годишна британка, която се простила с портфейла си с 300 паунда и 20 лв. 

При друг случай от вторник 19-годишен младеж подал сигнал за това, че около 03.30 часа сутринта на същата дата пред хотел "Перла" в курортния комплекс непознат мъж му издърпал мобилния телефон от ръката му. 

Полицията в Бургас се похвали със задържани крадци - две жени на 51 и 31 години, които отмъкнали от немски турист 100 евро. 

От сводката на бургаската полиция става ясно също, че дилърите на наркотични вещества на дребно също са често срещано явление в Слънчев бряг. Във вторник пред казино "Кубан" е задържан 33-годишен мъж, който опитал да погълне плик с марихуана и друг плик с амфетамини. При друга проверка полицаи задържали 30-годишен мъж, у когото намерили пико. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    нов гост
    0 0
    12:47, 13 юли 2016
    При това отношение към туристите,следващата година няма да дойдат на Слънчев бряг,в Анталия не крадът.
Последни новини