Камерата е най-желан телефонен аксесоар

Публикувано тези дни проучване на Strategy Analytics разкрива не особено изненадващия факт, че камерата продължава да бъде най-желаната екстра в мобилния телефон. Резултатите от проучването показват, че около 60% от потребителите са готови да платят повече за по-добра вградена в телефона камера. По значимост в предпочитанията на потребителите повечето мегапиксели изместват други важни телефонни функции от рода на поддръжката на видеозапис, музикалния плеър и поддръжката на големи карти с памет.


Необходимо е да уточним, че проучването е обхванало само 2800 притежатели на мобилни устройства в Европа и САЩ, така че то е твърде далеч от универсална репрезентативност. Също така от Strategy Analytics констатират, че хората над 35-годишна възраст не са така склонни да плащат за по-голяма функционалност на телефоните си. При всички възрасти обаче е бил констатиран повишен интерес към фотографските функции на съвременните телефони.

Очевидно този факт е бил констатиран и от Sony Ericsson, които стартираха рекламната кампания на 8-мегапикселния си камерафон C905 с реклама в FHM, която се твърди, че е заснета със самия камерафон. Въпреки че не ни напускат съмненията, че снимката е била правена от професионален фотограф и доста старателно ретуширана в Photoshop, качеството на снимката все пак е изключително добро за нещо, снимано с вградена в телефон камера.
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини