Emotion, който работи при... духване

Има някои изобретения, които карат както производителите на електроника, така и потребителите да се запитат защо не са били открити досега, и как изобщо сме живели без тях. От друга страна, понякога инженерната мисъл ражда такива бисери, които просто ни оставят в шок - като този разработена от Fantalog Interactive камерафон на име Emotion, който прави снимки, когато... духнете върху него.

Очевидно клавиатурата, писалките, докосването с пръст и дори гласовият контрол не са достатъчни, та се е наложило да бъде измислен и този авангарден способ за правене на снимки с телефона. Emotion не само ни изненадва като първият мобилен телефон от този вид, но и искрено се надяваме да си остане последен. Ако не друго, то най-малкото защото не виждаме никаква реална полза от подобна технология.

Устройството в момента се демонстрира на корейското изложение Global Mobile Vision. Няма сведения дали Emotion ще бъде пуснат в масово производство, нито евентуално коя фирма би се заела с разпространението на подобен твърде екзотичен модел...
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини