Фуат Гювен събра над 220 души на ифтар в Черноочене

Във вторник преди 21 часа над 220 души – мъже, жени и деца от различни възрасти и населени места, започнаха да пристигат в комплекс „Туинс“ в  Черноочене, където се организира благотворителната вечеря – ифтар. По случай свещения месец Рамазан роденият в Момчилград крупен бизнесмен Фуат Гювен събра на обща празнична трапеза вярващите от района.

Вярващите първо се стекоха на вечерна молитва в централната джамията на Черноочене. Ифтарът беше уважен и от кмета на община Черноочене Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, кметове на населени места и други.

Имаминът на централната джамия в село Черноочене Шабан Мюслюм направи благодарствена трапезна молитва. Той подчерта, че трябва да сме добри помежду си, да сме милосърдни към бедните, гладните, страдащите хора и към ближния. Пожела направеният хаир да донесе благоденствие и берекет на бизнесмена Фуат Гювен.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман наблегна на това, че тези събития са и повод хората да се срещнат и да се сплотят. От името на присъстващите благодари на бизнесмена Фуат Гювен, а начинанието му да бъде пример и за други заможни хора.

По традиция по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан богатите дават благотворителни религиозни вечери за своите братя по вяра, за да покажат обич и уважение към ближните си. Ифтарът се организира след залез слънце, тъй като през деня мюсюлманите постят.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини