3 от 4 на Фуат Гювен. Властта раздава ловни стопанства за последно

Раздаването на апетитни имоти продължава с пълна сила в последните дни на отиващата си власт. Вчера бяха отворени офертите за стопанисване на изключително ценно ловно стопанство на Черноморието.
Четири фирми участват в конкурса, три от тях са свързани със скандалния турски бизнесмен и банкер Фуат Гювен, съобщава вестник "Класа".

Очаква се развитието на процедурите по този конкурс да предизвика международен скандал. Всеки момент ще бъде подаден сигнал в Брюксел, че има предварителна уговорка кой да е победителят, коментират политици пред изданието. Те твърдят, че са предупредили ръководството на Държавната агенция по горите (ДАГ) за опороченото наддаване. Въпреки че има две висящи производства пред Административния съд, агенцията не е спряла процедурата и това е грубо погазване на закона, категорични са юристи. Над 120 конкурса за ловните стопанства в страната е обявила ДАГ само за месеците май и юни.

От ГЕРБ пък предупредиха, че първото нещо, което ще предприемат, е да сезират прокуратурата за огромни нарушения, извършвани в ДАГ. След излизането на поправката в Закона за горите на 16 януари до публикуването на Държавен вестник само за шест работни дни шефът на Държавната агенция по горите замени над 3500 декара горски държавен фонд на средна цена от около 8 лева. Това съобщи Мирослав Найденов, който отговаря за земеделската политика на партията
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини