ГЕРБ: На предучилищна от 5 години

Децата да тръгват на предучилищни занимания на 5 години, обмислят от партията на Борисов. ГЕРБ ще заложи на намаляване на възрастта на задължително предучилищно образование – подготовката да започне от 5 години и то целодневно, заяви Йорданка Фандъкова, заместник-кмет по образование и култура в Столична община и евентуален бъдещ просветен министър.

Външното оценяване трябва да се усъвършенства. Трябва да се дискутира и за изпитите след 7 клас, които, според Фандъкова, генерират напрежение. Заместник-кметицата смята, че най-важното в момента е гарантиране на това да не падат средствата за образование от предварително заложените. Фандъкова е категорична, че трябва да се отблокират националните програми, в т.ч. средствата за диференцираното заплащане и то максимално. ГЕРБ вече имат готовност да предложат рамка на нов Закон за училищното образование, в който всичко да бъде насочено към ученика.

Йорданка Фандъкова отказа да коментира предвидената от настоящия министър на образованието и науката Даниел Вълчев забрана за носене на религиозни символи, но заяви, че безспорно учениците трябва да имат приличен външен вид.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини