Емилия Стоянова първа на турнира по канадска борба в Спасово

Изображение 1 от 3

    Европейската шампионка по канадска борба за 2016 година Емилия Стоянова от Ардино взе участие във фестивала на фолклора и спорта в чирпанското село Спасово. Визитата на ардинчанката бе по покана на дългогодишната й приятелка от социалната мрежа Мария Пейчева. В традиционния празник на селото, организиран по повод Спасовден се проведоха турнири по канадска борба, свободна борба и шахмат. А за привържениците на екстремните преживявания и високите скорост бе предвидено моторно стънт шоу.

    Емилия Стоянова отново показа класа и висок спортен дух и спечели първото място в надпреварата по канадска борба.  За своето постижение тя получи грамота и парична награда от кмета на Спасово Димо Нецов

    „За мен беше предизвикателство да приемам поканата на моята приятелка Мария. Познаваме се по вече от седем години, но за първи път имахме възможността да се видим на живо”, заяви Емилия Стоянова. Тя уточни, че Мария с интерес е следила нейните спортни изяви. Останала е силно впечатлена от всичко това и решава да я покани семейно на гости за празника на селото.

    Емилия Стоянова сподели още, че е останала изумена от енергията на пирамидата, която притежава Мария в двора на къщата си. „Ползвахме пирамидата и се уверихме в силата и енергията й. Искам да изкажа огромната си благодарност към Мария, която е невероятна домакиня, кмета Димо Нецов и на всички Спасовци за невероятния уикенд, който подариха на мен и семейството ми и да им пожелая много здраве и да съхранят традициите си”, допълни Стоянова.
    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини