Откриха тунели от Първата Световна война със зловещи находки

Изследовател-любител се натъкна на стотици рисунки по стените на обширни пещери в Северна Франция, построени от съюзническите сили по време на Първата Световна война, като убежище срещу немските бомбардировки. Рисунките са дело на американски войници.

Американските войски, изпратени от президента Уилсън на помощ на британските и френските си колеги, изобразили себе си и конете се, както и редица военни символи.

Изсечените в скалата рисунки са открити от изследователя-любител Марк Аскат. От известно време той картографирал тунелите, като преди това се натъкнал на изоставена подземна болница, параклис за поклонение, ръждясал "Ситроен" и разпръснати куршуми и гранати, използвани и от френските, и от британските войски.

Откривателят твърди, че рисунките са дело на 26-та пехотна дивизия. Той самият попаднал на тях след навлизане навътре в гората. Входът бил невъзможно да се открие без вътрешна информация.

По стените Аскат открил множество имена, прякори, масонски символи и имена на градове. Бил принуден да си тръгне бързо, след като попаднал на ръждясала минохвъргачка, в която били поставени бутилки с иприт.

Според откривателя е малко вероятно мястото да се превърне в музей, заради времето и средствата, които ще отнеме обезвредяването на мините.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини