Руските хулигани в Марсилия били обучени за биячи, обявиха френските власти

Руснаци, обучени да се бият, са участвали в най-тежките сблъсъци между феновете, които се разразиха в Марсилия в началото на Европейското първенство по футбол. Това обяви главният прокурор на южния френски град, цитиран от „Ройтерс”.

„Имаше 150 руски привърженици, които в действителност са били хулигани”, изтъкна на пресконференция Брис Робен и добави: „Тези хора са били добре подготвени за ултрабързи, ултранасилствени действия. Те са изключително добре обучени хора.”

Робен заяви, че някои руски фенове са били върнати при пристигането им на международното летище в Марсилия, ала други са пристигнали по суша.

Около 150 заподозрени руски футболни хулигани засега не са арестувани, докато други 10 фенове от Великобритания, Франция и Австрия се изправят пред съда още днес.

Повечето от ранените над 40 души в сблъсъците бяха англичани, уточни прокурорът, добавяйки, че двама руснаци са били експулсирани от страната. Един от ранените англичани е в стабилно, но критично състояние, други двама англичани също са пострадали сериозно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини