Футболист с 4 бъбрека излиза на Евро 2016

Често по адрес на някой футболист или спортист се употребява израза, че тича по терена, сякаш има две сърца. Това си остава в стила на образното говорене, но в днешната програма на Евро 2016 може да се насладим на играта на футболист с четири бъбрека. Става въпрос за полския халф Славомир Пешко, който разбира, че е природен феномен през 2001 година, когато е все още тийнейджър. Случаят му е изключително рядък и се среща при един човек на 5,5 милиона.

Пешко е част от националния тим на Полша от осем години, но все още не е играл на голямо първенство. Днес Полша се изправя срещу Северна Ирландия на "Алианц Ривиера" и Пешко по всяка вероятност ще остане резерва, но може да се появи в игра при необходимост. Двубоят е от 19 часа и е от програмата на група С. В голямото дерби от 22 ч. световният шампион Германия излиза срещу Украйна в Лил. Очакванията са Бундестима и Дружина полска да стартират с победи, но футболът е пълен с изненади.

Програмата за деня ще открият от 16 ч. Турция и Хърватия. Двубоят по лобопитно стечение на обстоятелствата съвпада с 20-годишнината от първата победа на хърватите на европейски първенства. На 11 юни 1996 г. воденият от Чиро Блажевич тим побеждава с 1:0 именно Турция в Нюкасъл и дава заявка за голямо бъдеще, материализирано две години по-късно във Франция, когато отборът стига до бронзовите медали.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини