Porsche Panamera: Тийзър видео плюс още нещо...

Porsche представиха официално тийзър видео на своя бъдещ седан Panamera... но лошото е, че в него не се вижда нищо ново около модела, като се изключи как ще изглежда логото. В интерес на истината обаче видеото е качествено и добре направено. Иначе за тези, които не са доволни от информацията, която предоставя тийзър видеото, подготвихме още едно неофициално видео, показващо доста повече:

Официален тийзър:
http://www.porsche.com/microsite/panamera-exclusive/usa/index.html#/new/

Неофициално видео от You Tube:
http://www.youtube.com/watch?v=ln_UI3RmKKI

Предишен материал: Porsche започнаха своята официална маркетингова кампания за предстоящи си седан Panamera, който би трябвало да влезе в продажби около първата половина на следващата година – вероятно след автомобилното изложение в Женева. Спортният автомобилен производител представи нова част от своя уебсайт с видео клипове на замаскирана Panamera по време на тест драйвове. Планирана е и кампания с email-и към потенциалните клиенти. Вече е налице първият официален тийзър. Следващият се очаква на 20 октомври.

Независимо дали ви харесва или не, но новият Porsche Panamera ще се появи по улиците от 2009 година, като от него се очаква да промени баланса на силите на пазара за спортни седани. След страхотния успех на Cayenne, мениджърите на Porsche решиха да сложат логото на марката и върху четириврат седан. Според най-новите данни чакането за колата може да е дори по-малко от година.

Panamera ще бъде голям автомобил, дълъг повече от пет метра и поне два метра широк с тегло от около 1800 кг. Porsche ще предлагат Panamera с три вида двигатели – 3.6-литров V6 с мощност от 300 к.с., 4.8-литров V8 с мощност от 405 к.с. и 4.8-литров турбо вариант с мощност от 520 к.с.Дори и с базовия модел ще можете да достигате скорост от 250 км/ч по магистралите, но ако решите да се сдобиете с Turbo, то 300 км/ч не ви мърдат, смятат от Autobild.

Porsche ще използват своя Panamera, за да покажат отдадеността си на зелените технологии. Така година по-късно ще има вариант на модела с 3.6-литров V6 двигател, куплиран с електрически мотор с мощност от 110 к.с. Както стана ясно, това ще бъде хибрид. Въпросната система на Porsche ще позволи всеки един от моторите да се ползва индивидуално, както и всякакви възможни комбинации – нещо като настоящата Toyota Prius.

Базовите цени ще започнат от 80 000 евро за V6 версията със задвижване на задните колела, но ще достигат до 125 000 евро за турбо версията със задвижване на четирите колела. Продажбите ще започнат малко след дебюта на автомобила в Женева догодина, но първоначално ще се предлагат само моделите с V8 агрегат. За V6 версиите ще трябва да се изчака поне до 2010 година. От 2011 година пък трябва да се предлага и дългоочакваният хибриден модел.

Тъй като Volkswagen и Audi доста се гордеят със своите V8, V10 и V12 двигатели, нищо чудно те да си проправят път и до Panamera, ако клиентите го искат. На разположение е и V10 двигателят, който е ползван в Carrera GT. И все пак вероятно Porsche ще изчакат няколко години, преди да предприемат такъв ход.

Също така от Porsche подчертават, че интериорът на Panamera ще бъде типичен за компанията, но с тази разлика, че местата ще бъдат изключително комфортни дори и за по-високите. Разбира се, (казано на шега) никой няма да повярва на тези думи, докато няма шанса да го изпробва...
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини