Ford Mustang Eleanor - благодарение на Sutton Bespoke

Почитателите на киното имат реалната възможност да се сдобият с може би най-иконичния филмов модел за последното десетилетие – благодарение на Sutton Bespoke и тяхната реплика на Eleanor Mustang.

Въпросният модел бе звездата във филма от 2000 година, „Да изчезнеш за 60 секунди" (Gone in 60 seconds). Именно тази кола има решаваща роля във финала на филма, където с нейна помощ Никълъс Кейдж прескача дълга колона от автомобили и оставя гонещите го полицаи с пръст в уста. Успехът на филма видимо увеличи интереса по Mustang от 60-те години на миналия век. Това помогна много на Ford, които отчасти се възползваха от интереса към стария модел и създадоха настоящото поколение като модерна версия на класиката.

Купувачите на Eleanor няма да е нужно да се задоволяват с остарял начин на управление – всъщност каросерията е нова, окачването е модернизирано, а и има голямо увеличение в мощността. Клиентите имат две опции пред себе си – двигател с директен инжекцион и мощност от 528 к.с., способен да ускорява колата до повече от 270 км/ч, или агрегат с компресор и мощност от 740 к.с., който върви с преправено задно окачване, което да може да удържа на мощността. Не е споменато нищо за динамичните характеристики на втория вариант, но това определено ще бъде достатъчно за спечелване на много улични гонки.

Колата може да бъде поръчана в оригиналните цветове като Eleanor – сив основен цвят с черни ивици. Но освен това могат да бъдат поръчани и червено-бели, черно-сребристи и жълто-черни версии, ако искате да сте различни.

Sutton Bespoke също така се занимават и с репликиране на модела Bullitt (отново Mustang) от популярен американски сериал с участие на Стив Маккуин. Цените за Bullit и Eleanor варират от 120 000 до близо 200 000 евро.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини