Революция от Sony

Японският гигант Sony стартира в Ню Йорк оригинална кампания, в която ще участва двукратният световен шампион по запаметяване на голям обем информация Дейв Фароу. В продължение на 30 дни той ще чете без прекъсване електронни книги пред книжарница в Манхатън, използвайки устройството Reader Digital Book.

За всяка прочетена страница Sony ще предоставя електронна библиотека от 100 класически заглавия на училище или друга образователна институция. Целта е до края на годината да се раздадат 15 милиона електронни книги.

Първите 100 училища ще получат в допълнение пакет от пет ултрапортативни устройства Sony Reader Digital Book. Те се отличават с дисплей с висока резолюция и голям контраст и могат да съхраняват стотици книги и други документи на комбинация от вътрешна флаш памет и допълнителни външни карти с памет.

Освен електронни книги в различни формати като Adobe eBook и EPUB, устройството може да съхранява и показва персонални документи в текстов, PDF и RTF формат, както и JPEG изображения.

Очаква се кампанията да убеди повече хора да започнат да четат книги и, разбира се, да си купят устройството на Sony.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини