Google ни връща назад във времето

По случай навършването на 10 години от създаването си компанията е решила да ни даде възможност да се докоснем до част от историята на Интернет или поне до тази на търсенето.

Ето на тази страница например може да се види как е изглеждала системата за търсене на Google през 2001 г. На стартовата страница е представен общият брой на индексираните по това време уеб страници (общо 1 326 920 000), а търсенето си работи както тогава. В случай, че искате да си припомните "младините" на Интернет и това какво е могло да се намери в Мрежата преди 7 години, можете да го направите именно тук. Получават се някои доста любопитни резултати: ако например потърсите Gmail, ще бъдете препратени към gmail.linuxpower.org - e-mail клиент за Linux Gnome. За BitTorrent пък сигурно няма да намерите нищо, защото първата версия на torrent-клиента се появи през юли 2001 г.


Интересно е защо услугата не е представена във вида, в който е била преди 10, а не преди 7 години. Официалното становище на компанията е, че "по различни технически причини реализацията на това е много сложна, а индексът на Google за по-ранни периоди е недостъпен". Затова и максимумът на "връщането назад във времето е" е януари 2001 г.
Пак според официалната информация, услугата "Google образец 2001" ще функционира в продължение на един месец.
Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини