Какво ни готвят Sony и Honda

Напоследък свикнахме новините около автомобилите да бъдат свързани с намеренията на големите производители да инвестират милиарди в електрически модели.

И в този този тон научаваме за още един електрически автомобил, който ще бъде произведен от Honda, но със съдействието на Sony. Сигурно през главата на всеки геймър е минала мисълта, че автомобилът ще бъде оборудван с PlayStation 5, но силно се съмняваме това да се случи.

От разпространено изявление на двете компании става ясно, че са подписали меморандум, с който се разбират заедно да произведат нов модел електрически автомобил. Очакванията са да бъде пуснат в продажба през 2025 г.

Както може да се очаква, Honda ще проектира, произведе и дистрибутира на пазара въпросният модел, докато от Sony ще се погрижат за разработването на мрежовите и други услуги за мобилност.

За целта ще бъде създадено съвместно предприятие, което се очаква да заработи до края на годината. Според Engadget, тази с сделка със Sony може да помогне на Honda да постигне целта си - цялата ѝ гама да бъде съставена само от електромобили до 2040 г.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини