Samsung E200 Eco: тънък и биопластмасов

Samsung представиха в Пекин новия си телефон с екологична насоченост Samsung E200 Eco. Тънкият (дебелината на корпуса е само 9.9 мм) моноблок E200 е изработен от т.нар. биопластмаса, чието вредно въздействие върху околната среда е минимално. Биопластмасата се произвежда от натурални растителни материали – например преработена царевица. Дори картонената кутия, в която е опакован Samsung E200 Eco, е без гланцова повърхност, изработена от рециклиран картон и почти безвредна за околната среда.

Samsung обявиха, че възнамеряват в най-близко бъдеще да преминат към масирана употреба на биопластмаса при производството на мобилните си телефони. Вече са направени пресмятания, които показват, че при производството на 1 тон биопластмаса изхвърляният в околната среда CO2 е с 2.16 тона по-малко от този при традиционния производствен процес.

Екологичният мобилен телефон Samsung E200 Eco ще се появи в Европа в началото на септември.

Освен E200 Eco корейската фирма показа в Пекин още два модела - W510 и F268, също изработени при употреба на екологично безвредни материали. При производството на слайдера W510 Samsung заявяват, че не са използвали живак, цинк и кадмий. Вместо това корпусът на апарата е изцяло от биопластмаса. Samsung F268 пък е първият корейски телефон, при изработката на който не е бил използван поливинилхлорид, който се слави като изключително вреден.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини