BMW разработи Night Vision, разпознава и пешеходците на пътя

От BMW пускат серия нови технологии, които ще бъдат внедрени в следващото поколение на топ-лимузината им 7-Series, което трябва да бъде показано следващия месец.

За бъдещия седан вече е потвърдена нова хибридна система, както и осемстепенна автоматична трансмисия.

Според най-новите материали за модела се чува, че ще има система за нощно виждане, към която е вградена и система за разпознаване на пешеходци.

Преди известно време Toyota представиха своя собствена система за нощно виждане, която също притежаваше допълнителна система за разпознаване на пешеходци. Конкретно при Toyota тя бе предназначена за новия хибриден седан Crown. Сега обаче вече е ясно и какво горе-долу ще представлява системата на BMW.

Пред немското издание Alle Autos инженерът на системите за асистиране посредством камери на BMW Артър Ръс каза, че системата няма да предизвика фалшиви заплахи, ако има пешеходци на тротоара. Но ако има някой на самия път, то ще светне предупредителен триъгълник на арматурното табло.

Докато технологията на Toyota може да се обърка по време на дъжд или сняг, както и при скорости около 60 км/ч, то BMW са успели да преодолеят тези проблеми, като вече изминаха 250 000 км на тестването на системата. И все пак от Мюнхен признават, че продължават да доизкусуряват някои дребни детайли.

И докато шофирането нощем може да бъде опасно за доста мотористи, то именно тук се вижда, че инвестициите на BMW в технологията на камерите не е била напразна.

Така системата може да разчита и знаци за ограничение на скоростта, като при превишаване се дава и съответният звуков сигнал (без да се предприема автоматично някакво действие). По този начин водачът постоянно е наясно за знаците, които са минали покрай него.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини