IBM ще съхранява данни в „облаците”

IBM обяви на 28 април, че ще разшири своето Express Advantage портфолио за средни фирми, като включи нов набор услуги за съхранение и защита на информацията.
Това е първата стъпка на синия гигант към сигурността на данните по заявка.

Така нареченият cloud storage(съхранение в облаците) е модел на свързани в мрежа системи за съхранение на данни, при който данните се записват в многобройни виртуални сървъри, обикновено хоствани при външни фирми.

Новата услуга на IBM се състои от Remote Data Protection Express(експресна защита на отдалечени данни) и представлява умален модел на корпоративния пакет на компанията, и E-Mail Management Express, нова онлайн услуга, базирана на продукт на фирма Arsenal, която IBM придоби неотдавна.

Тези услуги са насочени към средни предпроятия, които имат два-три Windows сървъра и малък по площ дейтацентър. Услугите ще се предлагат чрез каналите на продажба на компанията, което ще осигури поддръжката на клиентите.

Remote Data Protection Express предоставя автоматичн бекъп на друго място и възстановяване при висока сигурност за Windows сървъри и персонални компютри.

Услугата включва хардуера, софтуера, мониторинга и управлението, като цените ще бъдат около 5-6 долара на гигабайт.

E-Mail Management Express ще предлага непрекъснатост на електронната поща и архивирането й, както и различни възможности за управление според нуждите.

Цените ще зависят от обемите и могат да са различни за отделните клиенти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини