Изкуственият интелект Watson подкара електробуси из Вашингтон и си говори с пътниците (видео)

Olli, което не само се движи без шофьор, но и разговаря с пътниците вече е в системата на обществения транспорт във Вашингтон, скоро ще се появи по пътищата на окръг Дейд в Маями и в Лас Вегас.

Авангардното превозно средство е електрическо, проектирано е от Local Motors и използва облачните когнитивно-изчислителни възможности на ИИ на IBM Watson. За да е пълен списъкът на модерните технологии, вложени в Olli, трябва да се спомене и че то е отпечатано с 3D принтер.

Olli може да вози до 12 души, има 360 градусов поглед върху пътната обстановка и е свързан с другите свързани обекти от инфраструктурата.

Olli изпозва ИИ чрез Интернета на нещата (ИН), за да се анализира и да се учи от големи обеми на транспортните данни, събирани от над 30 сензори, вградени в превозното средство. Тъй като процесът на разработката е "отворен" от Local Motors, могат да бъдат добавяни сензори и да се коригира непрекъснато според нуждите на пътниците и след като се определят местните предпочитания. Освен това платформата е с четири API на Watson - Speech to Text, Natural Language Classifier, Entity Extraction и Text to Speech, които дават възможност на словесна комуникация между превозното средство и пътниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини